Onze werkwijze

Gepubliceerd op 1 september 2023 om 13:00

Bij onze huiswerkbegeleiding gaan we verder dan alleen het ondersteunen van regulier schoolwerk; we bieden ook bijles ter voorbereiding op de Cito-toetsen. We maken hierbij gebruik van de Cito-boekjes van Junior Einstein, die naadloos aansluiten op het IEP en LVS, het landelijke toetssysteem. Dit heeft bewezen bij te dragen aan aantoonbare verbeteringen bij kinderen, niet alleen op reguliere methodetoetsen, maar ook op de cruciale Cito-toetsen die van invloed zijn op het schooladvies.

 

Onze lessen worden gegeven in kleine groepjes van maximaal vier kinderen. Samen met onze begeleider bespreken ze lastige woorden, verklaren ze tekstbegrippen en verkennen ze nieuwe rekenmethoden. In gevallen waarin een leerling wat achterloopt op de rest van de groep, zorgen we voor extra ondersteuning. We voegen een extra begeleider toe om de specifieke behoeften van de leerling aan te pakken. Deze extra begeleider zal na de gezamenlijke sessie nogmaals de stof doornemen met de leerling, dit keer individueel. Op die manier zorgen we ervoor dat elke leerling de kans krijgt om te groeien en te bloeien in zijn of haar eigen tempo.

Naast het verzorgen van huiswerkbegeleiding, bieden we aanvullende ondersteunende diensten om de communicatie en samenwerking tussen alle betrokkenen te verbeteren.

 

Voor basisschoolleerlingen kan een van onze begeleiders deelnemen aan oudergesprekken of regelmatig contact opnemen met de docent van het kind. Dit stelt ons in staat om effectief te communiceren over de specifieke gebieden waarin een kind nog extra begeleiding nodig heeft en wat wij kunnen bijdragen aan hun ontwikkeling.

 

Voor middelbare scholieren hebben we een meer individuele aanpak. We helpen hen met het plannen van hun schoolwerk, het bijhouden van hun taken en bereiden hen voor op toetsweken. Gedurende het schooljaar organiseren we ook vrije inloopuren waar leerlingen extra ondersteuning kunnen krijgen voor de vakken die ze als uitdagend ervaren, zoals wiskunde, biologie, talen, economie, enzovoort. Dit biedt leerlingen de gelegenheid om hun vragen te stellen en te werken aan hun begrip van de moeilijkere onderwerpen.

 

Onze doelstelling is om een holistische benadering van ondersteuning te bieden, waarbij we niet alleen gericht zijn op huiswerk, maar ook op de communicatie tussen ouders, docenten en leerlingen, evenals individuele begeleiding voor middelbare scholieren. Dit zorgt voor een uitgebreide onderwijsondersteuning die inspeelt op de behoeften van elk kind.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.